Slavery and the culture of taste

Overture : sensibility in the age of slavery -- Intersections : taste, slavery, and the modern self -- Unspeakable events : slavery and white self-fashioning -- Close encounters : taste and the taint of slavery -- "Popping sorrow" : loss and the transformation of servitude -- The ontology...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:  
Bibliographische Detailangaben
1. VerfasserIn: Gikandi, Simon 1956- (VerfasserIn)
Medienart: Druck Buch
Sprache:Englisch
Subito Bestelldienst: Jetzt bestellen.
Verfügbarkeit prüfen: HBZ Gateway
Fernleihe:Fernleihe für die Fachinformationsdienste
Veröffentlicht: Princeton, N.J. [u.a.] Princeton Univ. Press 2011
In:Jahr: 2011
Rezensionen:[Rezension von: Gikandi, Simon, Slavery and the Culture of Taste] (2012) (Potter, Dorothy)
normierte Schlagwort(-folgen):B Großbritannien / Westindien / USA / Sklaverei / Bürgertum / Moral / Höflichkeit / Kultur / Ästhetik / Geschichte 1700-1800
weitere Schlagwörter:B Slavery Moral and ethical aspects
B Slavery in literature
Online Zugang: Inhaltsverzeichnis (Verlag)
Beschreibung
Zusammenfassung:Overture : sensibility in the age of slavery -- Intersections : taste, slavery, and the modern self -- Unspeakable events : slavery and white self-fashioning -- Close encounters : taste and the taint of slavery -- "Popping sorrow" : loss and the transformation of servitude -- The ontology of play : mimicry and the counterculture of taste
Beschreibung:Includes bibliographical references (p. [321] - 352) and index
ISBN:0691140669