Gönüllülük, Din ve Din Eğitimi - Ege, Remziye (Dinî araştırmalar, 2011)
Bu makalede "gönüllülük" kavramı din eğitimi ve din hizmetleri çerçevesinde ele alınmıstır. Gönüllülüğün tanımı, uygulama alanları ve gönüllü olmanın sebepleri üzerine odaklanarak, gönüllülüğün din, din eğitimi ve din hizmetleri ile iliskilendirilip iliskilendirilemeyeceği arastırılmıstır. Bazı çalısmalar, dinin, gönüllü davranısı olumlu etkilediğini ve dindar insanların dindar olmayanlara nazaran gönüllü olmaya daha eğilimli olduklarını ortaya koymustur. Bu makale aynı zamanda gönüllülük ve din eğitiminin uygulama yönü arasındaki iliskilere dair örnekler ve bazı öneriler sunmaktadır .