Mist in de polder: zicht op ontwikkelingen omtrent de islam in Nederland - Vellenga, Sipco J. (Reeks religie en samenleving, 2009)
Hoe de islam zich in Nederland ontwikkelt , lijkt in nevelen gehuld. Is er sprake van een verdergaande radicalisering of winnen juist liberale vormen van islam terrein? De vraag is ook of en in welke mate de ontwikkelingen beïnvloed of zelfs 'gestuurd' worden door de islam in de landen waar de eerste generatie moslims in Nederland vandaan komt. Ook is het geen uitgemaakte zaak hoe de overheid zich moet opstellen ten opzichte van de islam en moslims en hun organisaties. En hoe de media daarover dienen te berichten.Er hangt dus mist in de polder. Deze bundel wil de complexe ontwikkelingen omtren